Δραστηριοτητα ΣΤi
Δημοσιογραφικη αποστολη στις εγκαταστασεις της ΚΑΣΕΛΛ

Πενταμελής δημοσιογραφική ομάδα από την Αθήνα υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της, η ΚΑΣΕΛΛ. 
Πρόκειται για έμπειρους συντάκτες που καλύπτουν το αγροτικό και αγροδιατροφικό ρεπορτάζ σε Μέσα εθνικής εμβέλειας οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην περιοχή την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Στη δημοσιογραφική αποστολή συμμετείχαν οι:
• Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δημοσιοργάφος ΑΝΤ1
• Γωγώ Κατσέλη, διαπιστευμένη συντάκτης ΥΠΑΑ&Τ, Ελεύθερος Τύπος
• Άννα Στεργίου, διαπιστευμένη συντάκτης ΥΠΑΑ&Τ, agrocosmos.com
• Δανάη Αλεξάκη, διαπιστευμένη συντάκτης ΥΠΑΑ&Τ, Ναυτεμπορική
• Γιώργος Αλεξάκης, διαπιστευμένος συντάκτης ΥΠΑΑ&Τ, reporter.gr
Οι συμμετέχοντες συντάκτες και το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν την ΚΑΣΕΛΛ Α.Ε.,  τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς – μέλη της, καθώς και την παραγωγική διαδικασία, τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

 

Επίσκεψη στα γραφεία και παρουσίαση της ΟΕΦ

Oι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΟΕΦ, όπου στεγάζονται τα γραφεία αλλά και το σύγχρονο τυποποιητήριο που διαθέτει. Εκεί, ο Πρόεδρος κ. Νίκος Γραμματικάκης ανέλαβε να κάνει μια συνολική παρουσίαση της ΟΕΦ με στοιχεία που αφορούσαν στο προφίλ, το ιστορικό, τις δραστηριότητες, τα προϊόντα, αλλά την Οργάνωση Παραγωγών στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Εργασίας.

Έτσι, οι συμμετέχοντες συντάκτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε βάθος όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ελαιοκαλλιέργεια και τα πλάνα της ΟΕΦ στο συγκεκριμένο τομέα. Ενημερώθηκαν, επίσης, από τους υπεύθυνους του Έργου για τα οφέλη του για την Οργάνωση και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και τις επιμέρους δράσεις που υλοποιούνται και σχετίζονται με θέματα ποιότητας, ασφάλειας, υγιεινής και παραγωγής προϊόντων υψηλών προδιαγραφών.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία τυποποίησης. Εκεί πραγματοποιήθηκε και η συνέντευξη του Προέδρου της ΟΕΦ από το συνεργείο του ΑΝΤ1.

Επίσκεψη σε καλλιέργειες

Με την ολοκλήρωση της περιήγησης στις εγκαταστάσεις της ΚΑΣΕΛΛ, ακολούθησε επίσκεψη με την ομάδα των συντακτών, σε καλλιέργειες παραγωγών, όπου το τηλεοπτικό συνεργείο πήρε πλάνα από τη συγκομιδή, ενώ ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νόμιων – Φουτίων κ. Κων/νος Πατούχας μίλησε στο δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 σχετικά με τις πρακτικές καλλιέργειας που εφαρμόζονται.

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Ελεύθερος Τύπος

Ύπαιθρος Χώρα

Ναυτεμπορική

Agrocosmos.com

Reporter.gr

Η ΟΕΦ ΚΑΣΕΛΛ προβληθηκε στο κεντρικο δελτιο του ΑΝΤ1

Η δημοσιογραφική ομάδα του τηλεοπτικού σταθμού ANT1, πραγματοποίησε ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ όπου προβάλλονται οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ΟΕΦ καθώς και ολόκληρη η διαδικασία της τυποποίησης.

Ο Πρόεδρος κ. Νίκος Γραμματικάκης μίλησε στο δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 σχετικά με τη δυναμική της ΟΕΦ, τις δραστηριότητες καθώς και τις εξαγωγές που πραγματοποιεί. Αναφορά έγινε και στο Πρόγραμμα Εργασίας και πόσο αυτό έχει συμβάλει στην βελτίωση της ελαιοκαλλιέργειας στην περιοχή και στην ποιότητα του ελαιολάδου που επεξεργάζεται η ΟΕΦ.

Στη συνέχεια το τηλεοπτικό συνεργείο μαζί με τους υπόλοιπους συντάκτες επισκέφθηκαν επιλεγμένα αγροτεμάχια, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τη συγκομιδή του ελαιόκαρπου. Εκεί, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νόμιων – Φουτίων, κ. Κων/νος Πατούχας, αναφέρθηκε στις τεχνικές καλλιέργειας που εφαρμόζονται ενώ η κ. Άννα Βλάχου, γεωπόνος – γευσιγνώστρια, μίλησε σχετικά με την ποιότητα και τη γεύση του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου που παράγει, επεξεργάζεται και τυποποιεί η ΚΑΣΕΛΛ.